تجارت الکترونیک به کمک صنعت سنگ
صنعت سنگ
تجارت الکترونیک به کمک صنعت سنگ
صنعت سنگ برای معرفی کسب وکار خود در بین مخاطبین چه برنامه ای در نظر گرفته اید؟ امکان دارد با شناخت اهمیت تجارت الکترونیک و مشاهده پیشرفت رقبایی که به کمک تجارت الکترونیک به سرعت در حال رشد و توسعه کسب و کار خود هستند شما نیز وارد این حیطه شده باشید ولی پس از مدت کمی احساس کنید که به موفقیت مورد نظرتون دست نیافته اید و به دنبال پاسخی برای این پرسش هستید که چرا دیگر رقبا در زمانی اندک به وسیله تجارت الکترونیک توانسته اند به موفقیت دست یابند ولی من نتوانسته ام؟ برای پاسخ به این پرسش با ما همراه باشید تا مراحل تجاری سازی ایده راه اندازی کسب و کار اینترنتی در بازار سنگ، را گام به گام پیش رویم.
همه ما در مقاطع مختلفی از زندگی ایده هایی در ذهنمان داشته ایم که به احتمال زیاد از اجرایی کردن آنها صرف نظر کرده و در حد یک ایده باقی مانده اند و یا بعد از مدتی از آن دلسرد شده و نیمه کاره رها کرده ایم، از زمان شکل گرفتن ایده در ذهنمان تا اجرایی شدن آن و منجر به موفقیت شدن ، باید مراحلی طی شود که به آن فرآیند تجاری سازی ایده می گویند و زمانی به موفقیت کامل می توان رسید که انرژی و عطش رسیدن به موفقیت بر ترس از شکست غالب شود. ترس از شکست یک حس طبیعی و حتی مفید برای اجرای ایده است که برای مقابله با آن به جای صرف نظر کردن از اجرای ایده می بایست اطلاعات خود را در زمینه مورد نظر افزایش داد
تجارت الکترونیک چگونه درآمد زایی می کند؟
صنعت سنگ
در تجارت الکترونیک نیز همانند کسب و کار سنتی سود از کاهش هزینه ها و افزایش درآمد حاصل می شود حال میخواهیم ببینم در تجارت الکترونیک چگونه فرآیند سود آوری رخ میدهد:
الف- کاهش هزینه ها:
تجارت الکترونیک از دو طریق کاهش هزینه های عملیاتی و غیر عملیاتی، باعث کاهش هزینه های سازمان می شود که به توضیح هر دو آنها می پردازیم:
۱- کاهش هزینه عملیاتی
صنعت سنگ در تجارت الکترونیکی به دلیل افزایش سرعت، دقت و بهبود ارتباطات درون سازمانی و برون سازمانی هزینه های عملیاتی کاهش می یابند و مدیریت زنجیره تامین و زنجیره عرضه به هنگام و کارا می شود و با برقراری ارتباط با تامین کنندگان بیشتر امکان چانه زنی بیشتر را ایجاد کرده و دست سازمان برای تامین مواد اولیه با کمترین قیمت و بهترین کیفیت باز است و نیز در تجارت الکترونیک با اتوماتیک نمودن برخی از فرآیندها باعث کاهش هزینه منابع انسانی می شود. یکی دیگر از نقش های مهم دیگر تجارت الکترونیک در کاهش هزینه عملیاتی کاهش هزینه بازاریابی و تبلیغات می باشد.
۲- کاهش هزینه غیر عملیاتی
صنعت سنگ به کمک اتوماسیون اداری بسیاری از هزینه های مالی و زمانی مورد نیاز برای انجام مکاتبات داخلی و برون سازمانی حذف می گردد و به دلیل توسعه ارتباطات، گزینش منابع انسانی از جامعه گسترده تری صورت می گیرد و دسترسی به نیروهای متبحر سهل الوصول می باشد.
ب- افزایش درآمد:
تجارت الکترونیک امکان کسب بازارهای جدید و دستیابی به مشتریان جدید و حتی مشتریان رقبا را نیز فراهم می کند، با تجارت الکترونیک به آسانی میتوان علاوه بر مشتریان داخلی مرزها را در نوردید و سازمان را به بازار بین المللی متصل کرد و با مشتریان خارج از کشور ارتباط برقرار نمود.
تجارت الکترونیک با ایجاد ارتباط نزدیک با مشتریان به سه طریق باعث افزایش درآمد می شود:
۱-افزایش تعداد مشتریان با تبدیل مشتریان بالقوه به مشتریان بالفعل
۲-افزایش حجم خرید مشتریان.
۳-از طریق تجارت الکترونیک به آسانی میتوان بر حسب نیاز مشتریان را دسته بندی و با ارائه محصولات سفارشی برای دسته های مختلف درآمد سازمان را افزایش داد.
تشابه و تفاوت های تجارت الکترونیک با روش سنتی:
اگر به دنبال راه اندازی کسب و کار الکترونیکی در کنار شرایط سنتی حال حاضر خود هستید می بایست قبل از شروع به هر اقدامی در تفکرات خود نسبت به چیستی تجارت الکترونیک تجدید نظر کنید. در مصاحبه با افراد موفق در صحنه تجارت الکترونیک و مطالعه سیر پیشرفت آنها، خواهید یافت که از نظر صاحبان آن کسب و کار، تجارت الکترونیک صرفاً راه اندازی یک وب سایت و معرفی محصولاتشان و سپس روی آوردن به همان روش سنتی که مشغول فعالیت بوده اند نیست. صاحبان کسب و کارهای موفق پیش از شروع و یا در حین کار دریافته اند که تجارت الکترونیک بسیار فراتر از راه اندازی یک وب سایت و معرفی محصولات و خدماتشان از طریق دنیای مجازی می باشد بلکه تجارت الکترونیک همه ابعاد کسب و کار، از لحظه پرورش ایده اولیه تا بازاریابی، فروش، خدمات پس از فروش و ارتباط پیوسته با مشتریان را با خود در بر می گیرد. در عین وجود تفاوت های فاحش تجارت الکترونیک با روش های سنتی، وجه تشابه آن تعاریف مراحل شکل گیری کسب و کار است که شامل تعیین چشم انداز، تعیین اهداف و تعیین استراتژی چگونگی دستیابی به اهداف و دیگر موارد که در تجارت سنتی استفاده می شوند می باشد. در تجارت الکترونیک رمز موفقیت وجود یک برنامه و استراتژی مدون و مشخص می باشد که به صورت پیوسته تمامی اعضاء خود را ملزم به اجرای آن بدانند و بدون وجود استراتژی متناسب با تجارت الکترونیک ممکن است کلیه تلاش ها در راستای استقرار کسب و کار اینترنتی با شکست مواجه شود و موجب اتلاف منابع انسانی و مالی صرف شده گردد.
سه گام برای تدوین مدل کسب و کار در بازار سنگ
برای ایجاد یک تجارت الکترونیک موفق بی شک تدوین و طراحی اهداف استراتژیک حائز اهمیت می باشد که این امر شامل تدوین سه مرحله چشم انداز، رسالت، اهداف (بلند مدت و کوتاه مدت) است که این موارد در قالب مدل کسب و کار سازمان قابل تدوین می باشند.
در حین تنظیم مدل کسب و کار الکترونیک خود می بایست به موارد زیر توجه داشت:
بیشترین خریداران سنگ شما چه کسانی هستند و چه مواردی از محصولاتتان بیشتر برای آنها حائز اهمیت است؟
شرکت برای بازاریابی سنگ در داخل و خارج تا کنون چه استراتژی اتخاذ نموده است؟
وجه تمایز سنگ های تولیدی شما و نحوه انجام بازاریابی شما چه تفاوت منحصر به فردی نسبت به رقبا دارد؟
نحوه بازاریابی و وجه تمایز سنگ تولیدی شما نسبت به دیگر رقبا چگونه باعث افزایش فروش می شود؟
استراتژی منحصر به فرد شما برای فروش سنگ چیست؟
فرآیند فروش سنگ چه هزینه هایی را با خود به همراه دارد؟
صورت گردش وجوه نقد شرکت پیش از شروع تجارت الکترونیک به چه صورت بوده و چه اهدافی در برنامه دو ساله مشخص کرده اید؟
چه برنامه ای برای افزایش تعداد مشتریان بالقوه دارید؟
چه برنامه ای برای تشویق مشتریان بالقوه به منظور تبدیل به مشتریان بالفعل دارید؟
چه برنامه ای برای تشویق مشتریان بالفعل به منظور تبدیل به مشتریان وفادار دارید؟
چه برنامه ای برای آنالیز تعداد بازدیدهای صورت گرفته از محصولات مختلف دارید؟
به چه میزان مجهز به ابزار ارتباطی با مشتریان و فعالین صنعت سنگ هستید؟