گابرو
از گابرو به علت استحكام و مقاومت آن در برابر هوازدگی برای سنگ نما،كف، پل و تونل استفاده میكنند. رنگ گابرو خاكستری مايل به سبز، سبز و گاهی سياه رنگ است.
مرجع سنگ ایران
از گابرو به علت استحكام و مقاومت آن در برابر هوازدگی برای سنگ نما،كف، پل و تونل استفاده میكنند. رنگ گابرو خاكستری مايل به سبز، سبز و گاهی سياه رنگ است.
مرجع سنگ ایران
ته نشست هاي ماسه اي را كه به يكديگر به كمك كربنات كلسيم ، سيليس ، اكسيد آهن و دولوميت به يكديگر چسبيده اند ،به ترتيب ماسه سنگ آهكي ، سيليسي ، اكسيد آهن و دولوميتي مي نامند . بر اساس طبيعت ماسه رسوبي اوليه ، ماسه سنگ ها ممكن است داراي بافت نرم يا خشن باشند . از نظر رنگ بر اساس ماده چسبنده طيفي از رنگ ، سفيد ، نخودي و خاكستري تا قهوه اي و قرمز را در بر مي گيرند . عموماً در برابر يخ بندان مقاومند. سطح نهايي آنها به صورت چكشي ، كلنگي و تيشه اي قابل مصرف است و براي نصب آنها از ابزار غير آهني استفاده مي شود.
۱-ماسه سنگ آهكي : اين نوع ماسه سنگ ها در محيط هاي اسيدي مقاوم نيستند . اين شرايط كربنات كلسيم موجود در آنها را تحليل برده و سنگ متلاشي مي شود . كلسيت خالص سفيد است بنابراين ماسه سنگ آهكي نيز سفيد است .
۲-ماسه سنگ سيليسي : ماسه سنگ ها اغلب از دانه هاي سيليسي كه به كمك نمك هاي سيليسي به يكديگر چسبيده اند تشكيل شده اند . بنابراين بسيار مقاومند و در محيط هاي اسيدي نيز پايدارند. اين نوع ماسه سنگ ها بيشتر خاكستري رنگند .
۳ماسه سنگ اكسيد آهن : اين نوع ماسه سنگ كه به كمك اكسيدهاي آهن متراكم شده اند به رنگ هاي قهوه اي تا قرمز يافت مي شوند و اغلب با دوامند .
۴-ماسه سنگ دولوميتي : ماسه سنگ هاي دولوميتي كه با كربنات منيزيم و كلسيم به هم چسبيده اند در محيط شهري چندان مقاوم نيستند . اين نوع سنگ ها نخودي رنگ اند .
مرجع سنگ ایران
عقیق یمانی بهترین عقیق از نظر رنگ : سرخ وزرد و سفید
– فرمول شیمیایی: SiO2
سنگی سیلیسی و نوعی از در کوهی است که بیشتر از سنگ يمانى تشکیل شدهاست.
– رنگ: سفید تا خاکستری، آبی روشن، نارنجی تا سرخ ، سیاه
– حالت بلوری : سنگ چخماق نهان بلورین
– ساختار: ریز بلور لوزی پهلو
– درجه سختی: ۷
– وزن مخصوص: ۲٫۶۵-۲٫۶۶۷
– عقیق دلربا :گونهای از آن که ذرات فراوانمیکا دارد و براق است دلربا نامیده میشود.
– تعریف عقيق يمانى: به آن گونه از سنگ عقیق که رگههای رنگیاش بجای سیاه، طیفهایی از قرمزهستند عقيق يمانى (Sardonyx) میگویند.
به طور کلی سنگ مصنوعی که به آن ترکیبات سنگی نیز می گویند، از ترکیب مواد سنگی طبیعی و چسب های ساختاری تشکیل شده اند که در شرایط خلا فابریک شده اند. چگالی در این سنگ بالا است. در انواع سنگ مصنوعی معمولا ۹۱ الی ۹۶ درصد از وزن کل ، مربوط به وزن ترکیبات سنگ است. آگرگات ها نیز دارای وزن مخصوصی معادل ۲۷۰۰ هستند. در این مقاله شما را با تعاریف متعددی که در باب این سنگ ارائه شده اند، آشنا می کنیم. تفاوت در تعاریف مختلف این سنگ به دلیل اختلاف در طبیعت مواد به کار رفته در ساخت سنگ است.
• نوعی از این سنگ متشکل از سنگ مرمر و دیگر انواع سنگ آهکی است که به این نوع سنگ مصنوعی ، سنگ مرمریت می گویند.
• از ترکیب سنگ های سیلیکاته نظیر کوارتز، گرانیت، سیلیکا، کوارتزیت و غیره نوعی از این سنگ ایجاد می شود که به آن ها سنگ گرانیتی اتلاق می شود.
در ایجاد و تولید این سنگ همچنین می توان از برخی مواد سنگی دیگر به مانند سرپانتین، اسلیت و دولومیت نیز استفاده کرد. لازم به ذکر است که تفاوت در ترکیبات موجود در این سنگ موجب ایجاد تنوع در ظاهر انواع سنگ مصنوعی می شود.
خانواده گارنت داراي بيش از ۱۰ نوع مختلف با ساختارهاي شيميايي مشابه است . تفاوت جزئي بين انواع گارنت در رنگ ، وزن مخصوص(چگالي) و ضريب شکست آنهاست . نام گارنت از کلمه لاتين Granatius به معني دانه(Seed) گرفته شده است. به دليل آنکه معمولاً به صورت کريستال هاي کوچک و گرد يافت مي شوند. رايج ترين شکل ساختار کريستالي براي گارنت Cubicاست.
رنگ قرمز بيشتر در گارنت ديده مي شود ولي در رنگ هاي ديگر چون سبز،زرد کمرنگ تا زرد روشن و نارنجي آتشين يافت مي شود.بسياري از اين رنگ ها کمياب و زيبا هستند.
گوهرشناسان گارنت را به ۶ دسته ي اصلي تقسيم کرده اند:
• Pyrope
• Almandine
• Spessartine
• Grossular
• Andradite
• Uvaravite
امروزه گارنت در آفريقا، هند، روسيه و آمريکاي مرکزي و جنوبي يافت مي شود.
Almandine garnet قرمزتيره و نسبتاٌ قهوه اي يا قرمز است . Pyrope Garnet با کيفيت مي تواند به ياقوت قرمز تيره بسيار شبيه باشد .Uvarovite garnet داراي رنگي شبيه زمرد بوده و در سايزهاي بسيار کوچک يافت مي شود.
Pyrope garnet
اين نوع از خانواده گارنت تنها نوعي است که داراي سايه اي از رنگ قرمز است و در جواهرات بسيار استفاده مي شود . نام آن از کلمه يوناني pyrpos به معني چشمان آتشين گرفته شده است . ترکيبات آن منيزيم ، آلومينيم سيليکات بوده و معمولا به صورت دانه هاي ريز و کوچک گرد يافت مي شود . شيشه شبيه به pyrope معمولا گرمتر از گارنت pyrope است.
ساختار شيميايي: Mg3Al2(SiO4)3
سختي: ۵/۷ -۷
ضريب شکست: ۷۰/ ۱تا ۷۳/۱
رنگ: قرمز تيره تا قرمز شبيه ياقوت قرمز
وزن مخصوص: ۶۵/۳-۸۰/۳
از منابع مهم آن مي توان به چکوسلواکي ، آلمان ، روسيه ، آفريقاي جنوبي و آمريکا اشاره کرد.
Almandine garnet
درزمان روميان ، رايج ترين نوع خانواده گارنت ، Almandine garnet بوده و آنرا ياقوت قرمز سيلان مي ناميدند. ساختار آن آهن آلومينيوم است و رنگ قرمز آن از عنصر آهن آن ناشي مي شود. نوع شفاف آن در جواهرات استفاده مي شود . رنگ آن تيره تر از Pyrope است اما بسيار به هم شبيه اند ولي اغلب گارنت ها ترکيبي ازهردو هستند.
نوع پاک Almandine وPyrope بسيار کمياب هستند و تنها راه تشخيص آن ها اندازه گيري چگالي (وزن مخصوص) آن هاست.
ساختار شيميايي: Fe3Al2(Sio4)3
رنگ:قرمز
ضريب شکست:۷۹/۱ – ۸۱/۱
وزن مخصوص: ۹۵/۳-۲۰/۴
سختي: ۵/۷
از منابع آن مي توان به هند،ايتاليا،نروژ،پاکستان،روسيه،سوئد و آمريکا اشاره کرد.
Spessartite garnet
رنگ نارنجي روشن گارنت را مي نامند و يکي از کمياب ترين انواع خانواده گارنت است و در ترکيب خود داراي منگنز زيادي است. اگر داراي رنگ نارنجي پر رنگ باشد، آنرا را Mandarin Garnet مي نامند.
ساختار شيميايي :Mn3Al2(SiO4)3
ضريب شکست:۷۹۵/ ۱ – ۸۱۵/۱
وزن مخصوص:۱۲/۴ – ۲۰/۴
سختي: ۵/۷
از منابع آن چين، ماداگاسکار، نيجريه ، پاکستان و آمريکا را مي توان نام برد.
Grossular Garnet
رنگ نارنجي تا قهوه اي مايل به نارنجي خانواده گارنت نام دارد . رنگ آن ناشي از عناصر آهن و منگنز مي باشد. Hessoniteبراي سالهاي زيادي در جواهرات به صورت برش خورده و چيدمان هاي مختلف بر روي طلا و نقره استفاده مي شده است.
ساختار شيميايي:Ca3Al2(Si3O4)3
ضريب شکست: ۷۳۸/۱ – ۷۴۵/۱
وزن مخصوص:۶۰/۳ -۶۸/۳
سختي: ۵/۷
از منابع آن هم مي توان کانادا،آلمان،ايتاليا،روسيه و سريلانکا را نام برد .
Andradite Garnet
آندرادايت در طيف وسيعي از رنگ ها يافت مي شود از سبز ، زرد مايل به سبز، قهوه اي و مشکي.
از منابع آن مي توان به ايتاليا ،مکزيک،آمريکا و سوئيس اشاره کرد.
ساختار شيميايي:Ca3Fe2(SiO4)3
ضريب شکست:۸۹/۱- ۸۵/۱
وزن مخصوص:۷۰/۳ – ۱۰/۴
سختي: ۵/۷
Andradite سبز رنگ، Demantoid ناميده مي شود که يکي از کمياب ترين و ارزشمندترين انواع خانواده گارنت با رنگ سبز متنوع است.
نام آن ازdutch demant به معني الماس گرفته شده است. زيرا خاصيت نوري آن (fire)بهتر از الماس است.براي اولين بار در کوهستان ural در روسيه مرکزي يافت شد و با برش برليان به سرعت در ميان مردم و طراحان جواهر و کلکسيونرها محبوبيت يافت.اما بدليل پايين بودن سختي ، براي انگشتر چندان مناسب نيست.از منبع ديگر آن مي توان به ايران ، ايتاليا،روسيه و تاجيکستان اشاره کرد.
ساختار شيميايي:Ca3Fe2(Sio4)3
ضريب شکست:۸۹/۱
وزن مخصوص:۸۵/۳ – ۸۲/۳
سختي: ۵/۷
Uvarovite garnet
اين نوع از خانواده گارنت با رنگ سبز زمردي خود ، يکي از بهترين گونه هاي گارنت است که تنها به رنگ سبز ديده مي شود ، اما با وجود چنين رنگي ،بسيار کمياب بوده و به دليل آنکه کريستالهاي کوچکي ازآن يافت شده که قابل تراش نيستند ، به ندرت در جواهرات استفاده مي شود.
دليل رنگ سبز با کيفيت ان وجود عنصر کروميوم است . نام آن از شخصي به نام count uvarove سياستمداري در روسيه که ثروت و زندگي خود را در اين زمينه صرف کرده است گرفته شده است او اولين شخصي بود که درباره اين نوع از خانواده گارنت تحقيق کرد.
ساختار شيميايي:Ca3Cr2(Sio4)3
وزن مخصوص:۷۷/۳
ضريب شکست:۸۷/۱
سختي: ۵/۷
از منابع آن هم بايد به فنلاند،ايتاليا،روسيه،ترکيه،آمريکا و آفريقاي جنوبي اشاره کرد.
ارتباط ماه تولد و سنگ . سنگها میتوانند شما را جادو کنندو بر فعالیتهایتان تاثیر بگذارند.اگر در درستی این قضیه تردید دارید. اگر در موقعیتی قرار گرفتید که احتیاج به شجاعت دارید، یک تکه سنگ (حدید) با خود حمل کنید. یا اگر میخواهید عشق بین خود و همسرتان را افزایش دهید،گردنبندی از لاجورد به گردن خود بیاویزید.چون لاجورد عشق و دوستی را افزایش میدهد. هر یک از سنگهای موجود در طبیعت خواص ویژه و منحصر به فردی دارند. انرژی از امواج کیهانی عبور میکندو به واسطه سنگهایی که بر گردن آویخته اید به نحوی با بدن شما در تماس قرار میگیرد. علاوه بر این دانشمندان بر این باورند که هر سنگ با متولدین ماه خاصی ارتباط بیشتری دارد.و میتواند برای درمان بیماریها یا متعادل کردن قوای روحی او مثمر ثمر باشد.
۱) فروردین:
الماس،یکی از گران قیمت ترین و زیباترین سنگهای موجود در طبیعت با متولدین فروردین ارتباط بیشتری بر قرار میکند.این سنگ اعتماد به نفس را افزایش میدهد.و احساس شکست ناپذیری را در انسان تقویت میکند.الماس یکی از قدیمی ترین سنگهای موجود در طبیعت میباشد که خاصیت تصویه کنندگی دارد.مخصوصا بر روی کارکرد کلیه ها و مثانه اثر مثبتی میگذارد.در ضمن کارایی و اثر سنگهای دیگر را نیز افزایش میدهد.در ضمن این را به خاطر بسپارید که متولد هر ماهی که هستید افزودن الماس به گردنبند خود را از یاد نبرید.
۲) اردیبهشت:
سنگ متولدین این ماه زمرد است.زمرد از زمانهای بسیار دور برای سنگ درمانی به کار می رفته است.یکی از مهمترین خواص این سنگ این است که روح و جسم را با هم متعادل میکند.این سنگ بر روی تیروئد و تصلب شرائین اثر میگذارد و در مورد بیمارانی که پارکینسون دارند و یا به صرع مبتلا هستند روند درمان را بهبود می بخشد.زمرد فشار خون و بیماری قلبی را نیز کنترل میکند.
در زمان گذشته برای درمان بچه های کوچک زمانی که به تب مبتلا میشدند مورد استفاده قرار می گرفته است.این سنگ ادراکات شهودی را افزایش می دهد و در ایجاد نبوغ تا ثیر دارد.کسانی که مدیتیشن و یا یوگا کار میکنند اعتقاد دارند وقتی که زمرد به همراه دارند زودتر به تمرکز می رسند.
۳) خرداد
سنگ اختصاصی متولدین خرداد ماه مروارید است.به مروارید داروی جادوئی نیز می گویند.این سنگ روی اعصاب وکلیه عضلات اثر مثبت می گذارد و بیماریهای ناشی از کمبود کلسیم را بر طرف می کند.مروارید نیروی حیات را افزایش می دهد و ضد اضطراب عمل می کند.علاوه بر آن همراه داشتن مروارید باعث می شود قوه ابتکار شما بهتر عمل کند و خلاقیتتان را افزایش می دهد.
۴) تیر
سنگ متولدین نخستین ماه تابستان (گارنت) است که به رنگ تیره و شبیهه یاقوت قرمز در طبیعت دیده می شود.گارنت سنگ حامی مسافرینی است که با کشتی سفر می کنند.
این سنگ برای استحکام دیواره های سرخرگ،تقویت چشم،و درمان سرطان در مراحل اولیه آن کارایی دارد.اثرات این سنگ میان زنان بیشتر نمایان میشود.گارنت بیماریهای زنانگی را بهبود می بخشد و بر درمان اختلالات قاعدگی اثر مثبت می گذارد.
۵) مرداد
پریدوت و اونیکس سنگهای متولدین این ماه هستند.اونیکس سنگی شبیه عقیق است که به رنگ سیاه یافت می شود.این سنگ برای درمان اعتیاد مورد مصرف دارد.به نظر می رسد از آنجا که اونیکس اعتماد به نفس و دلگرمی را افزایش می دهد از گرایش افراد به سوی اعتیاد می کاهد.
اونیکس روی سیاه رگها و مفاصل اثر مثبت می گذارد و از لحاظ روانی موجب ازدیاد هماهنگی روحی انسان می شود.
۶) شهریور
یاقوت کبود سنگ متولدین شهریور ماه است.این سنگ دارای خاصیت شفا بخشی است و روی سلولهای پوست،مو و ناخن خیلی تاثیر می گذارد.یاقوت کبود از ریزش مو جلو گیری می کند و سیستم عصبی را بهبود می بخشد.این سنگ درد را کاهش می دهد و برای بیماریهای مزمنی مثل رماتیسم اثر مثبت می گذارد.علاوه بر آن برای درمان سر گیجه و جلو گیری از خونریزی زخم ها به کار می رود.
۷) مهر
متولدین مهر ماه می توانند.از سنگهای مونستون و او پال استفاده نمایند.مونستون چندین رنگ دارد،سفید مایل به آبی ،مایل به سبز و مایل به صورتی .مونستون سنگی است که روی اختلالات هورمونی خیلی تاثیر مثبتی دارد.به خصوص شیر مادران را افزایش می دهد.این سنگ روی تیروئید هم اثر مثبت دارد و باعث می شود موانع احساسی شخص از بین برود.
اوپال از خانواده عقیق است و سنگی است که در کشور استرالیا به دست می آید.این سنگ روی التهامات روده و معده موثر است.و بر جریان خون نیز تاثیر می گذارد.از این سنگ به طلسم خوشبختی نیز نام برده شده است.در گذشته مرسوم بوده است که از اشخاص مبتلا به افسردگی،در خواست می کردند به اوپال سیاه نگاه کنند.چون اعتقاد داشتند این کار افسردگی آنها را از بین می برد.
۸) آبان
سیترین و یاقوت قرمز سنگهای متولدین این ماه است.یاقوت قرمز برای بیماریهای ویروسی و اپیدمی،همچنین درمان تب مفید است.این سنگ بی حسی و رخوت را از بین برده و از زایمان زودرس جلوگیری می کند.
یاقوت قرمز ایمنی بدن را افزایش می دهد و از لحاظ روانی هم باعث رهایی از وابستگیهای روانی می شود. از زمان قدیم متداول بوده که به زوجهای جوان توصیه می شده است که این سنگ را برای وفای بیشتر به شریک زندگی خود به گردن بیاویزند.
۹) آذر
سنگ متولدین این ماه فیروزه می باشد.از سنگ فیروزه به عنوان سنگ حامی یاد شده است.معروف است که در اروپا خلبانان و مهمانداران هواپیما برای ایمنی در سفر از فیروزه استفاده می کنند.چون این سنگ از سقوط جلوگیری می کند.
فیروزه بر روی عملکرد نادرست کبد اثر می گذارد و قدرت و سوی چشم را افزایش می دهد.فیروزه ضد افسردگی است،و باعث نشاط می شود.و التهابات پوستی را فرو می نشاند.
۱۰) متولدین دی
متولدین دی ماه سنگ مخصوص به خود ندارند.اما در عوض همه سنگها با تمام خواصشان برای آنها مفید است.پس متولدین این ماه آزاد هستند که هر سنگی را که دوست دارند برای خود انتخاب کنند.
۱۱) متولدین بهمن
آماتیست،سنگ کریستالی بنفشی که به اضطراب پایان می دهد سنگ متولدین بهمن ماه است. این سنگ ضد اضطراب و کابوس است و برای کسانی که بد خواب هستند یا مدام کابوس می بینند توصیه شده است.
تجربه نشان داده است که افراد مضطرب وقتی آماتیست به همراه دارند به آرامش می رسند.
۱۲) متولدین اسفند
متولدین آخرین ماه سال با مرجان پیوند بر قرار می کنند.مرجان از گیاه دریایی به دست می آید و از رنگ قرمز پر رنگ تا گل بهی و صورتی یافت می شود.
چون منشاء آن کلسیم است روی بیماری استخوانها به خصوص راشیتیسم تاثیر مثبت می گذارد. مرجان برای استحکام دندانها مفید است و انعطاف پذیری را هم تقویت می کند.
متولدین اسفند که به راحتی نمی توانند خود را با محیط وفق بدهند با همراه داشتن مرجان می توانند بر این ضعف فائق آیند
ترکيب شيميايي سنگ مرواريد:
– کربنات کلسيم (آراگونيت در لايه هاي خارجي) حدود ۸۲-۸۶ درصد – مواد صدفي ۱۰-۱۴ درصد- آب ۲درصد
– سيستم کريستالي : آراگونيت – ارتورومبيک با کريستال هايي به صورت شعاعي
– ضریب شکست: (RI ۱٫۵۳-۱٫۶۹)
– سختي: ۵/۲-۵/۴
– وزن مخصوص: SG ۲٫۶-۲٫۷۸
– رخ : ندارد
– حساسيت حرارتي: دارد
– نکات مهم در نگهداري: دور از حرارت و مواد شيميايي نظير مواد معطر و ساير ترکيبات آن نگهداري شود
بهسازي: رنگ آميزي معمول است.
مرواريد يکي از قديمي ترين سنگ هاي قيمتي است که قدمت استفاده از آن به حدود ۲۵۰۰ سال قبل بر ميگردد. نمونه هاي طبيعي آن بسيار کمياب است. زيرا در بين چندين ميليون صدف تنها يکي مي تواند مرواريد را در خود پرورش دهد.پرورش مرواريد از حدود سال۱۹۱۰ در کشور ژاپن آغاز شد که نه تنها مقدار زيادي مرواريد توليد شد بلکه اندازه اين مرواريد ها بزرگ بودند.دوکفه اي اويستر بهترين و شناخته شده ترين منبع ويا موجود براي پرورش مرواريد است .
در زمان پرورش همراه مرواريد ساير اجزاي موجود نظير ماهيچه ها نيز توليد مي شود. براي توليد مرواريد به يک تحريک کننده (اغلب يک دانه ماسه ) نياز است که اين محرک را در عمق پوسته بدن جانور قرار ميدهند تا دوکفه اي نتواند اين جسم خارجي را دفع کند. سيستم توليدي بدن جانور شروع به ترشح پوششي ازجنس کربنات کلسيم بدور هسته محرک قرار گرفته در بدن خود مي کند.
جنس صدف جانور ترکيبي از کاني آراگونيت با لايه هايي از جنس مواد صدفي است (آراگونيت کاني سوزني شکل است که به صورت شعاعي رشد مي کند.) بين ۴ تا ۶ هفته طول مي کشد تا اويستر شروع به ترشح لايه هاي کربنات کلسيم بدور هسته کند.
يا به عبارتي اين مدت زماني است که اويستر نياز دارد تا بافت ماهيچه اي آسيب ديده خود را ترميم کند بعد از بهبودي صدف هاي اويستر به عمق ۷ تا ۱۰ فوتي زير سطح آب انتقال مي يابند و بعد از اين زمان آنها حدود ۳ تا ۶ سال فرصت رشد کردن ميابند.
مرواريد هاي پرورشي آب هاي شرين و شور از نظر ظاهر در گذشته با يکديگر متفاوت بودند. اما امروزه با روش هاي جديد پرورشي در زمان درجه بندي نمي توان بين مرواريد هاي آب شيرين و شور تفاوتي قائل شد.آلودگي آب هاي شيرين بطور قابل توجهي کيفيت مرواريد هاي پرورشي در کشور ژاپن را کاهش داده استارزش گذاري بر روي مرواريد اغلب وابسته به ضخامت و کيفيت صدف مي باشد ساير فاکتورها در ارزش گذاري مرواريد شامل اندازه ( مخصوصا در نوع گرد) شکل و رنگ است.
عموما بالاترين قيمت براي مرواريد هاي بزرگ , گرد, خوش رنگ تعيين مي شود يا به عبارتي اين مرواريد ها داراي قيمت بالايي هستند.نکات مهم در نگهداري مرواريد :مرواريد گوهر بسيار حساسي است و نياز به نگهداري ويژه دارند. تا زمانيکه آنها نرم هستند بايد آنها را از تماس با ساير اشيا محافظت کرد و آنها را در محلي مناسب نگهداري کرد.
زمانيکه به مرحله اي رسيدند که آماده خروج شدند بايستي آنها را از برخي مواد شيميايي نظير اسپري گازي مورد استفاده براي مو , عطر ها و غيره محافظت کرد. اين مواد باعث خرابي وصدمه زدن به مرواريد ها مي شوند. مرواريد ها را بايستي با صابون هاي ملايم ( بدون ديترجنت) و آب با دماي اتاق شستشو کرد. تحت هيچ شرايط محيطي نبايد آنها را در تميز کننده هاي اولتراسونيک و يا تميز کننده داراي بخار قرار داد و به هيچ وجه نبايد آنها را در تميز کننده هايي شيميايي فرو برد.
سنگ متعلق به خرداد ماه مرواريد بوده داراي خواص درماني زير است :مرواريدها براي زخم معده بسيار موثرند و از روده ها محافظت مي كنند .براي تب و سر درد ها مفيد هستند اعصاب ،غدد فوق كليه،طحال و عضلات را تقويت مي كند . مرواريد ها تغييرات ناگهاني خلق و خوي ،اظطراب و نگراني ها را ازبين مي برد و ابتكار و الهام به ما مي دهد.
– انرژی های سنگ فلورایت دارای اثرات شفا بخشی زیر است:
درمان آقایان مبتلا به بیماریهای رماتیسم، کلیوی و سردردهای شدید و مزمن
درمان انواع بیماری ها
خارج نمودن انرژی های منفی و جایگزین نمودن انرژی های مثبت
درمان آقایان مبتلا به بیماریهای رماتیسم، کلیوی و سردردهای شدید و مزمن
– نباید خانم ها از این سنگ استفاده نمایند چرا که انرژی های این سنگ ، سیستم مدارات و حرکت آنها را در بدن خانم ها دچار اختلال می نماید.
– طریقه استفاده:
مقداری خاک نرم باغغچه را با کمی شیر گوسفند و یا بز مخلوط نموده تا به صورت خمیر درآید. سپس یک قطعه سنگ فلورایت را به مدت ده دقیقه داخل این خمیر بگذارید و پس از آن سنگ را خارج نموده و خمیر را بر روی محل درد قرار دهید. سنگ را نیز با آب سرد شسته و بر روی یکی از چاکراهای ۵،۴ و یا ۶ بگذارید، پس از گذشت بیست دقیقه خمیر را دور ریخته و سنگ فلورایت را درون مقداری مخلوط آب و نمک و شن ( خاک) بگذارید تا نیروی درمانگر آن برای استفاده در دفعات بعد حفظ گردد.
توصیه می شود از این روش فقط به هنگام درد استفاده نمایید.
– درمان انواع بیماری ها
– طریقه استفاده:
یک قطعه سنگ فلورایت را به مدت ده دقیقه در آفتاب بر روی خاک قرار داده و سپس آن را بر روی چشم سوم بیمار بگذارید و پس از گذشت دو دقیقه، فرد درمانگر می بایستی به مدت ده دقیقه به بیمار انرژی بدهد.
در این مدت فرد دیگری می بایستی مقداری آرد سبوس دار گندم و پودر لیمو ترش و چند قطره آب لیمو شیرین را مخلوط نموده و با کمی آب بصورت خمیر در آورد و یک قطعه سنگ فلورایت را به مدت پنج دقیقه داخل خمیر گذاشته و بلافاصله پس از اتمام انرژی دادن فرد درمانگر، سنگ را خارج نموده و خمیر را بر روی محل درد قرار دهد.
این روش جهت درمان انواع بیماریها مفید است به شرط آنکه ارتعاشات انرژی های فرد درمانگر با ارتعاشات امواج بدن بیمار هم فاز باشد و همچنین درمانگر دارای انرژی های قوی و به رنگ « آبی متمایل به سبز» باشد. مدت درمان نیز باید حداقل پنج روز متوالی بوده و این روش روزی یک بار هنگام ظهر تکرار گردد.
خارج نمودن انرژی های منفی و جایگزین نمودن انرژی های مثبت
– توصیه:
افراد مبتلا به بیماریهای قلبی، دیابت و تنفسی، از لمس نمودن و نزدیک کردن این سنگ به حوزه ی امواج مغناطیسی بدن خویش اجتناب نمایند چرا که باعث تشدید بیماری آنها می شود.
– نکته:
این سنگ دارای نیرویی است که از قدرت برهم زدن انرژی های مغناطیسی اجسام ( مخصوصا” میوه و سبزیجات) برخوردار است.
جهت محافظت مواد خوراکی از آلودگی به انرژی های مضر ، باید سنگ فلورایت( خصوصا” زرد ) را از آنها دور کنید.
بهتر است این سنگ همیشه درون مقداری آب نمک و شن (خاک) قرار داشته باشد تا هم انرژی های درمانگر سالم باقی بمانند و هم انرژی های منفی را به محیط اطراف منتقل نکنند.
عقيق در خراسان . ايران اسلامى به دليل برخوردارى از مواهب و منابع طبيعى ،همچون آب ،خاک ،جنگل و مراتع ،دارا بودن فصول سال به صورت همزمان ،پيشينه کهن تاريخى ،جذابيت هاى توريستى (اکوتوريسم )،ژئوتريسم و…..)نفت و گاز و مواد معدنى و……در زمره کشورهاى ثروتمند جهان قلمداد مى شود .
تا کنون بالغ بر ۶۴ نوع ماده معدنى در کشور شناسايى شده و در چرخه فعاليت هاى اکتشافى ،به صدور گواهينامه کشف انجاميد ه است و بالغ ب ريک صد نوع انديس معدنى ديگر نيز در کشور شناسايى شده که شيوع ساختارهاى زمين شناسى در کشور؛ به ويژه سازند هاى مناسب براى تشکيل مواد معدنى ،زمينه ساز اين کلکسيون نسبتا” منحصر به فرد در دنيا مى باشد.
در استان خراسان و تاکنون ،جهت ۴۰ نوع ماده معدنى ،گواهينامه کشف صادر که ذخيره اى بالغ بر ۲/۲ ميليارد تن را شامل گرديده است . استخراج ساليانه از اين معدن ۵/۱۳ ميليون مى باشد.
ساخت و ايجاد تعداد بيشترى از کارخانجات مصرف کننده مواد معدنى استان و نيز ساخت واحدهاى فرآورى جهت تامين نياز ساير نقاط کشور و نيز کشورهاى همجوار باعث ظرفيت سازى بيشتر براى افزايش استخراج مواد معدنى گرديده که اين امر ،منجر به ايجاد اشتغال بيشتر و رونق اقتصادى خواهد گرديد .
مختصرى (عقيق) ،داراى فرمول شيميايى SiO2,Nh2O بوده ،وجه تسميه آن از نام رودخانه Achate در جنوب سيسيل در ايتاليا گرفته شده و در زبان عربى ،به آن ” ذوالوان ” مى گويند.سيستم تبلور آن بى شکل ،آگرگات آن ژله اى ،خوشه اى ،دانه اى ،جريانى،کليه اى و…….ورنگ آن متفاوت است .سختى ۵/۵ تا ۵/۶ ،وزن مخصوص ۹/۱ تا ۲/۲ ،سطح شکست آن صدفى ،جلاى شيشه اى است . در اثر حرارت آب تبلور خود را از دست داده در اسيد فلورئيدريک حل مى شود .
ژنز:
آگات بيشتر در چشمه هاى آب گرم و آب فشانها و در سنگ هاى آذرين داراى خلل و فرج رسوب مى کند (سنگهاى ريوليت و تراکيت ) در شرايط اگزوژن و محيط هاى اشباع از سيليس سنگهاى آذرين و دور شدن از محل و ترسيب در محل هاى مناسب نيز تشکيل مى گردد.قابليت رنگ پذيرى داشته و در صورت استقرار استرکچر هاى دندريتى در متن آن (معمولا” از جنس منگنز ) ارزش بيشترى مى يابد .
همراه بودن اين کانى با کانيهايى نظير ليمونيت ،گوتيت ،سيدريت و ……مويد تشکيل کانى در سيالات با درجه حرارت کم است .
مواد مصرف:
عمده ترين مصرف اين کانى ،در تهيه نگين انگشتر با تراش معمولا” دامله بوده و از ذرات ريزتر آن در تهيه گردن بند و…….استفاده مى شود .
آگات سفيد در تهيه جواهرات بدلى مورد استفاده قرار مى گيرد .نوع ديگرى از آگات که شامل ذرات کاسدرنى باهارمونى مناسب باشد،داراى تلالو بيشتر بوده ،ارزش اقتصادى افزونترى دارد.
از موارد مصرف ديگر آن در آسياب هاى گلوله اى است که به دليل فقدان آهن درمتن سنگ ،از ايجاد آلودگى در مواد معدنى همچون کائولينيت ،بنتونيت و…..در هنگام آسياب کردن ممانعت مى نمايد . انواع کانى هاى اين گروه که داراى ترکيب شيميايى يکسان مى باشند .تفاوت رنگ آنهاصرفا” معلول وروردى کاتيون هاى مختلف به شبکه يونى سنگ است .
اين سنگ از ديرباز به عنوان يک سنگ مقدس در اکثر اديان معرفى گرديده است .در شرع مقدس اسلام ،همراه داشتن آن در هنگام عبادت و در ساير اوقات ،باعث آرامش روح و روان انسان و ايجاد زمينه هاى عرفانى مى گردد.در طب قديم ،اعتقاد بر آن بوده که قرار دادن آن بر روى قسمت هاى مختلف بدن ،اثرات موثرى در از بين بردن امراض داشته است .
در برخى شاخه هاى روان شناسى ،بر اين باور وجود دارد که لمس آن توسط دو دست باعث افزايش تمرکز روانى و رفع اضطراب مى گردد.
توزيع ماده معدنى در استان
پراکندگى اين ماده معدنى به دليل گستردگى سنگ هاى ولکانيکى در سطح استان ،در مقياس قابل توجهى مطرح مى باشد .
در استان خراسان جنوبى ،ذخائرى از آن در منطقه غربى نهبندان و نيز در منطقه خوسف تا خور ،به سمت ديهوک و سرايان و در حاشيه ولکانيک هاى منططقه ،قابل رويت است .ذخاير بيشترى از اين ماده معدنى در شرق قائنات ،منطقه زير کوه قائن ،حاشيه روستاهاى پيش بر ،فخر آباد ،بقال ،على آباد و بمرود ديده مى شود که عمدتا” عقيق اين مناطق ،قرمز پر رنگ تا قهوه اى مى باشد.
عمده ترين ذخاير شناخته شده آگات ،در غرب شهرستان تربت حيدريه درمنطقه بايگ است . تا کنون عمليات اکتشافى انجام شده بر روى آگات در اين منطقه ،منجر به صدور دو فقره گواهينامه کشف،به نامهاى معدن آگات بايگ با ذخيره قطعى هشتصد تن و آگات رضوى با ذخيره يکصد تن گرديده است . در حال حاضر ،بالغ بر ۵ فقره مجوز اکتشافى براى محدوده هاى ديگر در اين منطقه صادر شده که اکتشاف معدنى درآنها در جريان است . از دو معدن فعال آگات در اين منطقه ،ساليانه ۶ تن سنگ آگات به دست مى آيد .لازم به ذکر است که ذخاير ى از آگات کبود که کيفيت مناسبى دارد ،در منطقه اسفراين ،در خراسان شمالى رويت گرديده که در بررسى هاى اوليه ،واجد شرايط ،جهت مطالعات بيشتر است .
روش استخراج
استخراج در اين معادن ،به صورت روباز و بدون آتشبارى ،باايجاد پله و ديواره هاى معدنى صورت مى گيرد(همانگونه که در تصاوير مشاهده مى گردد).
کارگران ،رگه هاى معدنى را استخراج مى کنند و پس از اطمينان از فقدان ذخيره باقيمانده پله ايجاد شده با استفاده ازماشين آلات معدنى ؛همچون بولدوزر و بيل مکانيکى ،جبهه کار معدنى ايجاد شده را چند متر عقب تر برده ،مواد باطله را به نيت يافتن ذخاير ديگر ،سنگ جورى نموده ،عمليات ادامه مى يابد .
به منظور کاهش خطرات ناشى از ريزش ديواره ها ،شيب گيرى ديواره هاى معدنى ،صورت مى گيرد و ترتيبى اتخاذ مى شود که قسمت فوقانى ديواره ،به سمت عقب ،شيب دار گردد. سنگ آگات از قرار کيلويى هشتاد هزار تا يکصد و پنجاه هزار ريال ،به فروش مى رسد که بزرگ تر بوده قلوه سنگ ها و نيز کيفيت بهتر مواد استخراج شده ،عامل مستقيم افزايش قيمت فروش آن مى باشد .
تا کنون بيشترين ذخاير آگات دنيا در کشورهاى چين ،هند ،روسيه ،استراليا ،برزيل و جزيره ماداگاسکار کشف گرديده است .برخى رخنمونها و آنومالى هاى معدنى در اين کشورها ،تا چند تن مى رسد .
از نظر تاريخى ،اين ماده معدنى ،از حدود ۷۰۰۰ سال پيش در کشور ما شناخته شده و مورد مصرف استفاده قرار مى گرفته است .در کوهى (نوعى کوارتز ) است و نيز عقيق ؛در دهکده اى در نزديکى وان نيز در تپه يحى ،از حدود ۵۵۰۰ سال پيش ،استخراج مى شده است و تجارت کاسدونى و نيز سنگ آتش زنه ،در اين منطقه رواج داشته است .
در ادبيات فارسى ،جايگاه اين سنگ بسيار والاست ؛چنانکه کمتر شاعرى است که در ادبيات خود تعبير ،تفسير و يا استعاره اى از آن نداشته باشد:
چند از او سرخ چون عقيق يمانى چند از اولعل چون نگين بدخشان
(رودکى)
لعل اوغيرت عقيق يمن شکر مصر را رواج شکست
(جامى)
نگردد چو ياقوت هرگز بدخش نه سنگ سيه چون عقيق يمانى
(فرخى سيستانى )
شمس تبريزکه سرمايه لعل است و عقيق ما ازاو لعل بدخشان و عقيق يمنيم
(مولانا)
گر به رنگ عقيق شداشک من چه عجب که مهر خاتم لعل تو هست همچوعقيق
(حافظ)
لازم به ذکر است که اين سنگ ،در اشعار فردوسى،۱۱ بار و در شعر نظامى گنجوى ،۲۹ بار به کار رفته است .شهريار ،محتشم کاشانى ،پروين اعتصامى ،سنايى غزنوى،سعدى ،انورى و……نيز از اين ماده معدنى در اشعار خود استفاده نام برده اند که قابل مقايسه با ساير سنگ هاى گرانبها نمى باشد .
فر آورى ماده معدنى (بعد ازاستخراج)
کانى آگات و گروه آن ،با انجام عمليات تراش بر روى ،آن قابليت استفاده به عنوان نگين ،گوشواره ،گردن بند و….را دارا مى گردد. انواع نگين هاى موجود در بازار ،شامل دامله ،بيضى ،دايره ،تخت ،هفت جواهر ،قلبى ،عدسى و….توسط سنگ فروشان و به صورت غير متمرکز (چندين کارگاه در سطح شهر و نسبتا” دور از هم ) انجام مى گردد. اين جمعيت ،در گذشته نه چندان دور ،بيش از اين تعداد بوده که به دليل ورود نگين ، از کشور چين آمار اشتغال کاهش داشته است .هر دستگاه تراش عقيق که امکان وارد نمودن آن از ترکيه وچين وجود دارد ،در حدود ده ميليون تومان قيمت دارد و د رحدود پانزده نفر را جذب کار مى نمايد .ورود اين ماشين آلات ،باعث افزايش بهره ورى و کاهش قيمت تمام شده گرديده و زمينه رقابت براى جلوگيرى از ورود نگين به کشور را فراهم خواهد نمود .
در حال حاضر ،سنگ آگات به روش سنتى تراشيده و رنگ آميزى مى شود .على رغم سنتى بودن روش تغيير رنگ نگين ،نگين هايى که توسط اين افراد به رنگ زرد و سبز تغير مى نمايد .از استاندارد هاى بسيار بالايى برخوردار است پيشنهاد مى شود از طريق اعتبارات عمرانى کشور،از قالب طرح هاى خود اشتغالى ،زود بازده و…..زمينه خريد ورود چند دستگاه تراش فراهم شود تاباعث احياء و رونق امر گردد.
نتيجه گيرى :
اين ماده معدنى ،در گستره خراسان بزرگ ،از استعداد هاى مناسبى همچون سهولت در استخراج و سنگجورى و هزينه هاى نسبتا” کم آن و نيز ارتقاى دانش تراشى برخوردار است وجود تعداد افراد ماهر در زمينه تراش(بيشتر از ۸۰۰ نفر در سطح استان )،از ديگر استعدادهاى اين استان است و چنانکه امکانات فنى (ماشين آلات تراش جديد ) و اقتصادى مناسب ،د راختيار اين افراد قرار بگيرد و نيز زمينه تغيير در نوع تراش و مهارت هاى لازم به آنها آموزش داده شود ،زمينه رشد اقتصادى اين ماده معدنى ،پيش از پيش فراهم خواهد گرديد .
با افزايش روز افزون تقاضا براي محصولات ساختمانى لوكس در دنيا ، توليدكنندگان به دنبال توليد محصولاتى منحصر بفرد و لوكس ميباشند. در صنعت سنگ برخى شركت هاى معتبر اقدام به طراحى و توليد محصولات لوكس با استفاده از سنگ هاى قيمتى مانند عقيق ويا فلزات گرانبها همچون طلا و آبكاري بر روي سنگ با فلزات شبه طلا ، نقره و … نموده اند. يكي از شركت هاى پيشرو در زمينه سنگهاى لوكس در جهان ، شركت آرت ویل ميباشد كه به عنوان اولين تولیدکننده سنگهای لوکس با آبکاری طلایی و استفاده از طلاي ٢٤عيار بر روي سنگ در ايران مطرح میباشد .محصولات اين شركت با طراحی های خلاقانه و نو با استفاده از تکنولوژی CNC ، سندبلاست ، ليزر و سیستم آبکاری سنگ آرت ویل برای اولین بار در ایران تولید میشوند ، مزیت این سیستم نسبت به روشهای قدیمی، در کیفیت ، درخشندگی و زیبایی بسیار بیشتر آن و مقاومت بسيار بالا در مقابل شستشو می باشد، همچنین قابلیت تولید در رنگبندی های متنوع ( تمامی رنگهای فلزاتی که قابلیت آبکاری دارند) و امکان تولید در طرح های سفارشی از دیگر مزایای محصولات آرت ویل میباشند.نحوه تولید در این نوع محصولات سنگهای صیقلی در طرح های متنوع ( با قابلیت سفارشی نمودن ) در سایز های استاندارد ( یا سایز های سفارشی ) در حدود یک میلیمتر حکاکی میشوند. سپس بخش حکاکی شده به روش سیستم آبکاری آرت ویل ، آبکاری میشوند . این نوع محصولات را میتوان با انواع سنگهای مرمریت ، مرمر و تراورتن تولید نمود.کاربرد این محصولات را میتوان در فضاهای داخلی بر روی دیوارها مانند دیوار سالن ، لابی ، ورودی ، اتاق ها ، آشپزخانه و… اجرا نمود. نگهداری محصولات سری گلد “آرت ویل” را میتوان با استفاده از دستمال با آب و شوینده های خانگی غیر اسیدی شستشو نمود.
مرجع سنگ ایران
شنبه تا پنجشنبه: 19:00 – 8:00
09035554060
info@ahvazsang.ir
اهواز