اندریت
/0 دیدگاه /در مقالات سایت /توسط صنایع سنگ و سنگبری های اهواز سنگانیدریت
انیدریت – انواع سنگ و کانی انیدریت
ژیپس بدون آب است که از هیدراتاسیون همی هیدرات در دمای ۲۵۰ – ۱۷۵ درجه بدست می آید. در محیط مرطوب و یا حظور آب ، این نوع انیدریت به نیمه هیدرات تبدیل میشود. این فاز دارای فعالیت زیاد و محلول در آب است. سابقا” آن را به دو شکل آلفا و بتا می شناختند اما امروزه سه حالت متمایز برای آن مشخص است :
آلفا انیدریت ||| ، بتا انیدریت ||| و بتا انیدریت′|||
تشخیص این سه حالت به وسیله اشعه X ، روش های آنالیز حرارتی ، میکروسکوپ الکترونی و همچنین تخلخل سنج جیوه ای صورت می پذیرد.
انیدریت ||
همان انیدریت موجود در طبیعت است که در دمای بالا از هیدراته شدن سولفات کلسیم دی هیدرات یا نیمه هیدرات و یا انیدریت ||| از دمای ۲۵۰ تا ۱۰۰۰ درجه به وجود می آید که به آن انیدریت سوخته یا مرده می گویند. این نوع انیدریت، نا محلول و نسبتا” خنثی بوده و فعالیت آن وابسته به دما و اندازه اجزای تولیدی است.
از طریق کلسیناسیون گچ در دمای بالاتر از ۱۰۰ درجه تولید می شود و شامل CAO آزاد است.
تولید گچ های انیدریتی و چندفازی (گچ ساختمانی) از سنگ گچ طبیعی
گچ انیدریتی به روش خشک در دمای بین ۳۰۰ تا ۹۰۰ درجه ساسیوس (روش تولید گچ با پخت بالا) تولید میگردد. این نوع گچ معمولاگ از میزان زیادی انیدریت مرده (انیدریت سوخته یا انیدریت ll ) همراه سه مرحله واکنش مربوطه میباشد که عبارت است از
All-u غیر محلول
All-e گچ استریش
در روش تولید گچ با دمای زیاد و گچ ساختمانی باید حتما” این سه نوع مرحله واکنشی نسبت به سنگ گچ خام و نوع پخت به نسبت ثابت و معینی وجود داشته باشد. روش پختی وجود دارد که این فازها همزمان با نیمه هیدرات در جوار یکدیگر در یک پخت تولید میشوند. روش دیگر بدین طریق است که در سیستمی این فازها به تنهایی و مجزا تولید (گچ پخت بالا) و با گچ نیمه هیدرات که در خط تولیدی مجزا تولید شده است به نسبت دلخواه مخلوط میشود که این نوع گچهای پخته شده، گچ چندفازی میگویند و در آلمان طبق استاندارد به نام گچ ساختمانی معروف است. در ایران تولید گچ ساختمانی که همان گچ چندفازی یا مخلوط معروف است در کوره دوار استوانهای صورت میگیرد که طراحی و ساخت آن از چند ده پیش با موفقیت در ایران صورت گرفته است. بزرگترین کوره تولید گچ ساختمان در ایران دارای ظرفیت روزانه ۱۰۰۰ تن در میباشد که این تکنولوژی در کشور به خوبی جا افتاده است. کوره دوار تولید گچ برای پخت سنگ گچ ۰ تا ۳۵ میلیمتر مناسب است. مواد اولیه بدون خشک شده هم جهت با سوخت ورودی نفت کوره(مازوت) یا گاز به طور مداوم به میزان معینی به کوره تغذیه میگردد.
تعیین مقدار انیدرید سولفوریک در گچ
از محصول ۴۰۰۰PPM مقدار ۱۰۰ میلی لیتر را بوسیله پی پت بداشته و در بشر میریزند. به این مقدار ۱۵۰ میلی لیتر آب مقطر اضافه نموده و در روی اجاق میجوشانند. در زمان جوشیدن مقدار ۲۵ میلی لیتر محلول کلرید باریم با احتیاط به آن افزوده میشود در این موقع فورا” سولفات باریم بصورت بلورهای ریز رسوب میکنند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.